top of page

Şeffaf plaklar, Aligner lerle ortodonti tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler.

Güncelleme tarihi: 8 Eki 2020


Şeffaf plaklar ortodontik tedavide konvansiyonel metod (teller) ile yakın prensipte çalışmaktadır. bu yöntemde, Dişlere hafif ama bir o kadar karışık momentler aracılığı ile kuvvet aktararak dişleri istenilen konuma kadar itilmektedir. Her iki tedavininde bittikten sonra sonuçlar korunmalı. Kemik, dişeti ve periodontal ligament olarak adlandırılan karmaşık kompleksin olgunlaşması beklenmelidir.

bu durumun gerçekleşmesi tahmini 1-1.5 yıl sürmektedir. Bu nedenle hastanın telleri söküldükten sonra 3,6,9,12,15,18,21,24 aylarda hekimini ziyaret edip pekişme sürecinin doğru ilerlediğinden emin olmalıdır.


Tedavi sonrası hastaya özel şeffaf plaklar tasarlanmaktadır ve kullanım süresi hekim tarafından belirlenmektedir. Belirlenen süre kadar kullanım olmadığı takdirde çevreleyen dokuların baskısı ile dişler tekrar eski haline dönme eğiliminde olacağından kısa sürede diş konumlarında ufak bozulmalar olacaktır.

Bu bağlamda şeffaf plakların mutlaka belirlenen süre kadar günlük kullanımı sağlanıp 3,6,9,12,15,18,21,24 aylarda hekim kontrolüne gidilmelidir.




22 görüntüleme0 yorum
bottom of page