top of page

Şeffaf plaklar, Aligner lerle ortodonti tedavisi sırasında dikkat edilmesi grekenler.

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2020

Şeffaf plaklar (alignerler) ile ortodonti tedavisinde plakların en az 22 saat ağızda takılı olduğundan emin olunmalıdır.


Şeffaf plaklar (alignerler) ağızda takılı iken kesinlikle sıcak içecek tüketilmemelidir (çay, kahve, çorba). Ancak plaklar takılı iken su ve renksiz asitsiz içecekler tüketilebilir. Ayrıca çok sık olmamakla birlikte parçalanmış soğuk gıdalar tüketilebilir.


Plaklarımız uzman ortodontistin süreyi kısaltmadığı sürece her plak 2 hafta takılmaktadır. 2 hafta tamamlandıktan sonra bir sonraki plağa geçilebilir.


Tellerle ortodonti tedavisinin aksine klinik ziyaretleri daha seyrek olacaktır. Bu da pandamı döneminde hastaların COVID-19’a karşı korunmasını sağlar.


Dişlerin üzerine yapıştırılan kompozit ataşman olarak isimlendirdiğimiz parçaların düşmesi halinde hekimin mutlaka bilgilendirilmesi gereklidir.


Plaklarla ortodonti tedavisi sırasında eğer lastik ve benzeri ek enstrümanlar tavsiye edilmiş ise uzman hekimin belirlediği kullanım sıklığı ile bu enstrümanlar mutlaka kullanılmalıdır. Aksi takdirde bu durum istenmeyen sonuçlara yol açabilir.


Dişler, her zamanki gibi plaklar çıkarıldıktan sonra detaylıca fırçalanır. Ayrıca plaklar da dişleri fırçalar gibi fırçalanmalıdır.


Günlük kullanımda plağınızı çıkarmanız gereken durumlarda plaklar mutlaka muhafaza kabında saklanmalıdır. Plakların peçeteye sarılması halinde, masada unutulan plaklar çöpe atılabilmektedir.

Plağınız herhangi bir sebepten ötürü kaybolursa hekiminizi haberdar ederek bir sonraki plağın kullanımına başlamanız gerekmektedir.






20 görüntüleme0 yorum
bottom of page